Ontdek Scouting!
Scouting staat voor uitdaging! Bij Scouting besteden kinderen en jongeren hun vrije tijd op een actieve en uitdagende manier. Scouts hebben veel plezier met elkaar en leren samen te werken en respect te hebben voor de ander. Kinderen en jongeren ontwikkelen zich bij Scouting op een natuurlijke manier tot zelfstandige mensen en krijgen de ruimte om te ontdekken en te leren. Via deze website houden we je op de hoogte van alles wat er binnen Scouting Olivier van Noort II gebeurt. Natuurlijk vind je hier ook alles over hoe je een keertje kunt komen kijken en jeugdlid of vrijwilliger kunt worden.
Wat is Scouting nu precies? Deze vraag wordt vaak gesteld en is niet zomaar te beantwoorden. Scouting bied namelijk ontzettend veel verschillende activiteiten. Precies die activiteiten waar de verschillende leeftijdsgroepen plezier in hebben, interesse voor tonen en graag willen doen.
“Alles draait bij Scouting om uitdaging en plezier.”
Scouts doen door de jaren heen allerlei verschillende activiteiten, zoals spelletjes in het park, knutselen, kanoën op de gracht, roeien en zeilen op de Lek, pionieren en kampvuur stoken.
Scouting staat open voor iedereen, of je nu jong of oud bent. Al vanaf 5 jaar ben je welkom bij Scouting Olivier van Noort II. Bij Scouting word gewerkt met verschillende leeftijdsgroepen, speltakken genaamd. De jongste speltakken spelen hun spel in een thema. Het spelen in een thema prikkelt de fantasie en stimuleert de ontwikkeling van het kind.
Bijna iedereen kent het wel, de tradities van Scouting. De Scoutfit, het hijsen van de vlag en de liedjes bij het openen en sluiten. Al deze gebruiken hebben een bepaalde betekenis en horen bij Scouting. De gebruiken samen vormen een geheel, ze kunnen niet los van elkaar worden gezien. Ze horen bij elkaar en vullen elkaar aan. Net als iedere andere Scoutinggroep hechten we waarde aan deze gebruiken, maar we interpreteren ze wel op een moderne manier.
Het openen en sluiten geeft een symbolische grens weer: de grens waar het Scoutingspel begint en eindigt. Aan het begin van een opkomst wordt er officieel geopend. Na afloop wordt er ook gesloten. Iedere speltak doet dit op een eigen manier. De bevers zingen een lied, de welpen, junioren en zeeverkenners hijsen de vlag.